Inhoudelijke én praktische cursus Filmen met je smartphone
Professionele begeleiding
Kennis van licht, geluid, (stabiel) filmen en montage
Publicatie en vseo van je video
Storytelling voor bedrijven
Naar huis met je eigen film…
…en het E-book om alles wat je geleerd hebt rustig terug te lezen
Merkbeleving via film
Vloggers en zelfs documentairemakers kenden de kwaliteiten van de low-budget smartphonecamera al langer. Het begint tijd te worden dat ook ondernemers, docenten en communicatiemedewerkers de mogelijkheden ervan inzien. Voor hen speelt video een niet te onderschatte rol in de communicatie over hun product/dienst naar de doelgroep. Bovendien, wil men steeds meer het gezicht achter dat product zien. En video kan daar voor zorgen, beter dan welk medium ook. En met een smartphone op zak is er niets meer wat je tegenhoudt om met je eigen productie te beginnen!
Wat heb je nodig voor de 3-daagse cursus “Zakelijke vloggen en beter filmen met je smartphone”?
In de eerste plaats: een smartphone, iPad of andere camera. En daarnaast vragen we je een voor jouw boodschap betekenis gevend object mee te nemen. Dat is alles! Of in ieder geval het minimale. Je hebt natuurlijk ook montagesoftware nodig. Er bestaan goedkope montage-apps die je tijdens de training op je telefoon of iPad kan installeren. Voor wie niet wil priegelen op een klein scherm bestaan er ook montageprogramma’s voor op de computer. Je krijgt bovendien vrijblijvend advies over de aanschaf van randapparatuur zoals licht en microfoons. Die kunnen je productie op een hoger plan brengen. Alles wat we aanraden is altijd low-budget en hebben hun functie binnen de filmcommunity ruimschoots bewezen. Je vraagt je misschien af: is een film produceren niet heel technisch of omslachtig? Dat valt reuze mee. We houden bovendien rekening met je specifieke behoeften en ervaringsniveau. Je moet er vooral plezier in hebben! In de intensieve videotraining deel ik de tips en tricks die ik de afgelopen 15 jaar heb opgedaan. Je leert de valkuilen te vermijden en de voordelen te benutten, waardoor ook voor jou het filmen met minimale middelen een stuk makkelijker wordt.
Inhoud van de cursus Filmen met je smartphone
Filmen met de smartphone houdt in eerste instantie in: rekening houden met de beperkingen van een telefooncamera. Dit doe je door de meest optimale conditie te creëren. Als je dit doet, dan is een film gemaakt met een smartphone nauwelijks te onderscheiden van een film gemaakt met ‘professionele’ apparatuur. Tijdens de cursus gaan we dieper in op de volgende aspecten:
Script
Hoe vertel je een aantrekkelijk verhaal / bepaal je het onderwerp?
Hoe laat je een geïnterviewde met jouw vragen boven zichzelf uitstijgen?
Hoe vertel je in de camera een verhaal ontspannen en vanuit oprechtheid?
Apparatuur en opnames
Hoe krijg je beter licht en geluid?
Welke camerakaders ondersteunen je verhaal?
Welke hulpmiddelen maken je camerabeweging vloeiend en stabiel?
Montage en verspreiding
Hoe ga je gestructureerd en zonder gedoe aan de slag met de montage?
Welke beeld- en geluidseffecten kunnen de kwaliteit van jouw montage verbeteren?
Hoe zorg je ervoor dat jouw video gevonden wordt?
Na afloop van deze intensieve filmcursus ga je naar huis met je zelfgemaakte film. Een film die te gebruiken is voor op het web, een online leeromgeving, een tentoonstelling of event. Maar belangrijker: je keert terug met een schat aan informatie waarmee je thuis, op kantoor of in de buitenlucht volledig in eigen beheer professionele video’s kan produceren. Van script tot en met distributie.
Uitgangspunten van de cursus: professionaliteit, eenvoud en low-budget. Vanuit die basis werken we verder naar wat meer mogelijk is met het filmen met de smartphone.
Wie organiseren VideoForum?
André Kloer Ik zit bijna 15 jaar in het filmvak, en heb de afgelopen jaren diverse cursussen op dit gebied gegeven, waaronder de Hogeschool voor de kunst. Ik heb ervaring met zowel documentaires als commerciële producties, reportages, testimonials, instructievideo’s en “mini-documentaires”. Bij dat laatste ligt mijn grote passie: in 2 minuten tijd de identiteit van een organisatie blootleggen, aan de hand van de mensen die er werken. Maar wat is identiteit? Samengevat is dat het antwoord op het waarom van een organisatie, verwoord in het waarom van de mensen die er werken. Dit heb ik gedaan voor o.a. Nestlé, Rabobank, FrieslandCampina, maar ook voor het MKB, diverse musea, en de Overheid.
Wil je meer weten over de Cursus Zakelijke vloggen en filmen met je smartphone? Stuur een email naar film@andrekloer.nl en ontvang een offerte op maat.